loading...
Telekom.ro
startoshop.ro

TOP Cele mai nefericite parole utilizate pe Internet




Numele animalului de companie, data naşterii sau a căsătoriei, numele unui membru al familiei sau chiar termenul "password", sunt printre cele mai utilizate parole în Internet. Acestea, însă, nu garantează un nivel de securitate prea ridicat, scrie evz.ro.

Un studiu realizat de Google Apps în Marea Britanie arată că unul din şase internauţi au ca parolă numele animalului de companie. Tot atâţia utilizează o dată specială pentru ei, cum ar fi data naşterii sau a căsătoriei.

Alte parole nerecomandate şi totuşi foarte frecvent folosite sunt: numele unui copil din familie, numele unui alt membru al familiei, locul naşterii utilizatorului, locul preferat pentru vacanţă, sportul favorit sau numele unei echipe sportive. Nici chiar termenul „password" nu este ocolit, deşi acesta are un grad de securitate extrem de redus.

Site-ul splashdata a publicat un studiu în care enumeră cele mai nefericite 25 de parole din 2012. Printre acestea, suita de numere "123456", "abc123", "dragon", "baseball", "iloveyou", dar şi "jesus", "welcome" sau "football".

În studiu se mai menţionează că 48% din cei intervievaţi au declarat că au comunicat parola unei alte persoane, în timp ce 3% spun că şi-au scris parola pe o bucată de hârtie pusă aproape de calculator, relatează Agerpres.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

SexShop.ro